Pri otváraní vlastnej reštaurácie je jedným z najdôležitejších prvkov výber správneho typu stolov. To má netriviálny význam pre pohodlie a bezpečnosť vašich budúcich zákazníkov. Na trhu je k dispozícii veľa modelov a výber toho správneho vám môže zamotať hlavu. Ktorý model bude potom najlepší? Prečítajte si tento článok a zistite výhody a nevýhody okrúhlych a štvorcových stolov.

Štvorcové stoly – výhody a nevýhody

Nespornou a zdanlivo najdôležitejšou výhodou štvorcových stolov je, že sa dajú bez problémov kombinovať. Vďaka tomuto riešeniu môžete rýchlo a jednoducho získať dlhý obdĺžnikový stôl. Takúto možnosť určite oceníte, keď si klienti budú chcieť rezervovať jeden stôl pre viac osôb. Ďalšou výhodou štvorcového tvaru je, že stoly možno umiestniť priamo k stene. Takisto nepredstavujú žiadny problém pri ich rozmiestňovaní v hale – môžete ľahko dodržať správnu vzdialenosť medzi jedným stolom a druhým. Okrem toho tento typ nábytku nezaberá príliš veľa miesta a je veľmi praktický vďaka svojej stohovateľnosti. Štvorcové stoly sú tiež pomerne univerzálnym dizajnovým prvkom, čo znamená, že ich možno použiť prakticky v akomkoľvek interiéri. Toto riešenie má však aj svoje nevýhody. Patrí medzi ne napríklad prítomnosť hrán, ktoré môžu byť nebezpečné (najmä v prípade malých detí).

restaurační stoly

Okrúhle stoly – výhody a nevýhody

Okrúhle stoly majú nepochybne mnoho výhod. Predovšetkým sú menej často používané, čo dáva reštaurácii s takýmito stolmi šancu vyniknúť nad konkurenciou. Ďalšou zrejmou výhodou je aj absencia hrán, čo zaručuje bezpečnosť najmladších zákazníkov. Ďalšou výhodou tohto typu nábytku je, že všetci ľudia, ktorí pri ňom sedia, môžu ľahko nadviazať vzájomný očný kontakt. Okrúhle stoly sa tiež považujú za oveľa elegantnejšie ako ich štvorcové náprotivky. Pri rozhodovaní o tomto tvare však musíme vziať do úvahy, že tento typ stola nie je vhodný do každého interiéru. Okrem toho sú aj menej nastaviteľné. Je ťažšie udržať všetky strany v dostatočnom odstupe – vyžaduje si to trochu viac priestoru ako pri štvorcovom tvare. Ďalšou nevýhodou tohto riešenia je určite to, že nie je možné spojiť okrúhle stoly do jedného väčšieho. Okrúhle stoly sa však považujú za jednoduchšie na manipuláciu pre personál miesta konania podujatia.

Obe riešenia majú svoje výhody aj nevýhody. Výber typu stola do reštaurácie samozrejme závisí predovšetkým od individuálneho charakteru podniku. Stojí za to venovať pozornosť takým parametrom, ako je napríklad dostupný priestor, štýl interiéru alebo účel reštaurácie (https://mextra.sk/35-restauracne-stoly). Toto rozhodnutie by nemalo byť ponechané na náhodu, pretože zle zvolené stoly môžu zákazníkov odradiť od ďalšej návštevy priestorov. Na trhu je k dispozícii veľa modelov, takže si každý môže nájsť výrobok, ktorý vyhovuje jeho potrebám. Pred nákupom je dôležité prečítať si ponuku a recenzie obchodu. Mali by ste si vyberať len výrobky od výrobcov, ktorí majú medzi zákazníkmi dobré meno, aby ste sa mohli spoľahnúť na najvyššiu kvalitu výrobkov.